ROCKESHOLM

PATIENTER

"Du skall vara accepterad för den du är"

Vi vänder oss till vuxna män och kvinnor (över 18 år) med missbruk/beroende, som vill ha hjälp med att få ordning på sina liv. Att bestämma sig för att lägga av med alkohol och droger är för många ett svårt beslut. Vägen till att bli fri från missbruk kan upplevas som lång och svår, men det finns otaliga historier om personer som gått den vägen, och idag lever ett liv fritt från droger. Vi erbjuder en möjlighet för dig att må bra och utveckla din potential Vinsten de har gjort ser olika ut, men det handlar i de flesta fall om ett bättre fysiskt och psykiskt mående och att de tagit tillbaka det som beroendet berövat dem. I behandlingen får du jobba med de problem och konsekvenser som lett till din nuvarande situation och hjälp med att hitta strategier som ger dig ett bättre liv. 

Det handlar om omsorg om dig själv och andra. Det handlar om att ta ansvar, ha respekt och kunskap om sig själv, andra i din direkta närhet, men även i ett större sammanhang.

Ett missbruk eller beroende drabbar även de som finns i din närhet: partner, barn, vänner, arbetskamrater etc. Vi erbjuder därför ett eget program för dem. Se mer under fliken anhörigprogram.

Inför ankomst kan det vara bra att veta att du har ett eget rum med tillhörande sängkläder och handduk. Det du ska ha med dig är full uppsättning kläder.

Hygienartiklar, tobak och godis finns att handla i vår kiosk så det kan vara bra att ta med sig kontanter eller om du har tillgång till swish. Annat som kan vara bra att ta med är väckarklocka och/eller mp3-spelare.

Om du har mediciner så ska du ta med dessa till oss samt recept och läkemedelslista så tar vår sjuksköterska hand om detta under behandlingstiden.

Hos oss har du också träningsmöjligheter i vårt lilla gym och många fina promenadstråk.